PowerBI Exact connector koppeling met Syntess

Bij ons bedrijf worden Exact Online en Syntess Atrium gebruikt.

Het is via de PowerBI connector van Invantive Cloud mogelijk om Exact Online gegevens te koppelen om rapportages te maken.

Nu heb ik ook de gegevens uit Syntess Atrium nodig, om de rapportage compleet te maken.

Is het mogelijk met het gebruik van Invantive Cloud een koppeling te maken met Exact Online en Syntess Atrium, om zo de gegevens compleet te maken voor de rapportage?

Vermeld versienummers van je Invantive producten indien mogelijk.

Bij mijn weten werkt Atrium met een Firebird database (de voorganger was nog FoxPro) en het draait on-premises/Private Cloud voor zover bekend.

Als die aanname klopt, dan dient om gegevens uit te lezen de Firebird database hetzij via de standaard Power BI Gateway aangesloten (geen Invantive Cloud nodig) of voor bijvoorbeeld betere prestaties wordt een kopie gemaakt naar een bijvoorbeeld SQL Azure omgeving.

Die eerste optie kan een willekeurige BI consultant bij helpen. Mocht zo iemand nodig zijn, zet dan een post in de groep

Die laatste zou Invantive Data Hub vereisen omdat Invantive Cloud niet in het bedrijfsnetwerk kan kijken. Naast de standaard SQL Azure driver op Invantive is dan ook een Firebird driver nodig; die zit momenteel in de Ideas fase (zie link Firebird driver for Invantive SQL). De toevoeging hiervan is mogelijk; het is geen heel spannende.

Alle genoemde opties zijn niet relevant voor Exact Online; die kan rechtstreeks en massaal uitgelezen worden via Invantive Cloud.

Deze vraag is automatisch gesloten na tenminste 2 weken inactiviteit nadat een mogelijk passend antwoord is gegeven. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.