Probleem bij refreshen Visma.net JournalTransactionlines

Ik krijg sinds een tijdje een foutmelding bij de refresh van mijn rapportage gelinkt met Visma.net Financials. Het gaat volgens Power BI om de tabel JournalTransactionLines, maar Bridge Monitoring geeft aan dat deze gewoon succesvol is opgeleverd. Ook de refresh lokaal gaat zonder probleem, maar de online service refresh faalt binnen een minuut al.

De foutmelding is daarom alleen beschikbaar in Power BI Online, en deze helpt mij niet verder. Andere rapportages gekoppeld met Visma op deze manier lopen wel gewoon door.

Wat kan hier aan de hand zijn? Dank alvast!

{"error":{"code":"DM_GWPipeline_Gateway_MashupDataAccessError","pbi.error":{"code":"DM_GWPipeline_Gateway_MashupDataAccessError","parameters":{},"details":[{"code":"DM_ErrorDetailNameCode_UnderlyingErrorCode","detail":{"type":1,"value":"-2147467259"}},{"code":"DM_ErrorDetailNameCode_UnderlyingErrorMessage","detail":{"type":1,"value":"OData: Unable to read data from the transport connection: An existing connection was forcibly closed by the remote host."}},{"code":"DM_ErrorDetailNameCode_UnderlyingHResult","detail":{"type":1,"value":"-2147467259"}},{"code":"Microsoft.Data.Mashup.ValueError.DataSourceKind","detail":{"type":1,"value":"OData"}},{"code":"Microsoft.Data.Mashup.ValueError.DataSourcePath","detail":{"type":1,"value":"https://bridge-online.cloud/[**URL**]/odata4/VismaNet.Views.JournalTransactionLines@vnt"}},{"code":"Microsoft.Data.Mashup.ValueError.Reason","detail":{"type":1,"value":"DataSource.Error"}}],"exceptionCulprit":1}}} Table: JournalTransactionLines.

Hi, weet iemand misschien wat hier gebeurt?

Dit betreft een Power BI Service-only foutmelding. De essentie is:

OData: Unable to read data from the transport connection: An existing connection was forcibly closed by the remote host.

Aangezien het op andere Microsoft-platformen niet optreedt, lijkt dit bijzonder veel op de melding:

Advies is om:

  • Controleer dat het abonnement op basis van Microsoft Power BI Premium per User is, en niet Power BI Professional. Dit schijnt de limieten wat te verhogen.
  • Is het mogelijk om aan te geven om hoeveel rijen en MB het ongeveer gaat, bijvoorbeeld door een geanonimiseerde schermafdruk van zo’n geslaagd verzoek uit Bridge Online Monitoring toe te voegen?
  • Steun ons initiatief via https://ideas.fabric.microsoft.com/ideas/idea/?ideaid=b9362940-2e3e-ed11-97b0-281878deb618 om PowerBI.com te verbeteren.
  • Knip de download op in losse downloads met een filter, en voeg die samen, om om de Power BI Service-bug heen te werken.