Aantal partities in Gebruiksstatistieken op Invantive Cloud

Volgens de Gebruiksstatistieken hebben we een groot aantal partities geraakt, zeg x. Maar we hebben maar y Twinfield administraties en z Exact Online administraties, waarbij x significant groter is dan y+z.

We begrijpen het verschil niet. Hoe kan ik dat achterhalen?

Door te klikken op ergens in het kaartje navigeer je naar de onderliggende details, zijnde de regels van de conceptfactuur. Voer hier rechtsboven in het zoekvenster in:

PART

Alleen de regels die betrekking hebben op partities (zoals Twinfield of Exact Online administraties) blijven dan over.

Kies “All” bij “Show … Entries”.

Klik op “Exporteer naar Excel” om de regels te downloaden en verder te analyseren

De gebruiksstatistieken bevatten ook de gebruiksintensiteit; hier is meer informatie over te vinden op Gebruiksintensiteit zichtbaar in Invantive Cloud Gebruiksstatistieken.

De cijfers zijn ook bekeken. Het blijkt dat op Exact Online sommige administraties tot wel drie keer geteld werden:

  • Use 1270048: 1 - ACME B.V. on System Error using ExactOnlineAll.
  • Use 1270048: 1 - ACME B.V. on System Error using ExactOnlineAll.
  • Use 1270048: 1 - ACME B.V. on UNSET using ExactOnlineAll.

UNSET datacontainer ID

De UNSET records worden bij de omzetting naar een definitieve factuur weggehaald. Gedurende een korte tijd zijn dergelijke registraties aangemaakt door een bug geïntroduceerd in Invantive SQL bij het analyseren en reproduceerbaar maken van een bug in Exact Online zoals beschreven op Datafouten Exact Online sinds 24 juni: connected on data container ID ..nl/64397..., but should have been connected to ...nl/8183 - #3 door forums

Als het goed is, dan registreren releases vanaf 20.1.530 geen UNSET meer en wordt de datacontainer ID op een ander wijze bepaald.

Wisselende datacontainer ID

Dezelfde wijziging op Exact Online zorgde eveneens gedurende enkele maanden voor telkens andere datacontainer ID’s. Ook deze dubbeltellingen worden bij de facturatie verwijderd. Release 20.1.530 werkt hier omheen zoals eerder beschreven.