Data Source Error: Forcibly closed by the remote host

Ik krijg constant de volgende foutmelding bij het verversen van de data in Power BI voor een rapport gemaakt vanuit Visma ionBIZ database. Wat kan de reden zijn van deze foutmelding?

Data source error: {“error”:{“code”:“DM_GWPipeline_Gateway_MashupDataAccessError”,“pbi.error”:{“code”:“DM_GWPipeline_Gateway_MashupDataAccessError”,“parameters”:{},“details”:[{“code”:“DM_ErrorDetailNameCode_UnderlyingErrorCode”,“detail”:{“type”:1,“value”:“-2147467259”}},{“code”:“DM_ErrorDetailNameCode_UnderlyingErrorMessage”,“detail”:{“type”:1,“value”:“OData: Unable to read data from the transport connection: An existing connection was forcibly closed by the remote host.”}},{“code”:“DM_ErrorDetailNameCode_UnderlyingHResult”,“detail”:{“type”:1,“value”:“-2147467259”}},{“code”:“Microsoft.Data.Mashup.ValueError.DataSourceKind”,“detail”:{“type”:1,“value”:“OData”}},{“code”:“Microsoft.Data.Mashup.ValueError.DataSourcePath”,“detail”:{“type”:1,“value”:“https://bridge-online.cloud/cost-engineering-consultancy-ionbiz-1/odata4/ionBIZ.DEFAULT.Timesheets@ibz"}},{“code”:“Microsoft.Data.Mashup.ValueError.Reason”,“detail”:{“type”:1,“value”:“DataSource.Error”}}],"exceptionCulprit”:1}}} Table: Total Actuals.
Cluster URI: WABI-WEST-EUROPE-B-PRIMARY-redirect.analysis.windows.net
Activity ID: 50e7abe7-9aae-4aa6-98fa-9fab24401c98
Request ID: 5a8f70f1-100d-d71a-c86e-198d2af26ca0
Time: 2023-03-30 09:48:13Z

Het lijkt er op dat dit probleem zich af en toe voordoet met Power BI web en DataFlows. Zie hiervoor een vergelijkbaar artikel: In Power BI Robaws connector: OData: Unable to read data from the transport connection: An existing connection was forcibly closed by the remote host.

Probeer het alsjeblieft opnieuw. Laat het alsjeblieft weten als het probleem zich vaker voordoet.

We zijn er nog even iets verder ingedoken. De melding aan onze kant is:

De gegevensdownload werd geannuleerd na 4 minuten, 27 seconden, waarschijnlijk door de gebruiker.
Optimaliseer uw query zoals beschreven op Overzicht van Power BI-technieken om prestaties en downloadtijd te verbeteren - invantive.
Voer de query vervolgens opnieuw uit. (/acme-ionbiz-1/odata4/ionBIZ.DEFAULT.Timesheets@ibz?$filter=IsDeleted%20eq%20false).

Dus het lijkt er hier op dat juist de andere kant annuleert en dat wij een volledig antwoord teruggeven.

Het lijkt er op dat een netwerkcomponent tussen Invantive en Azure (Power BI) de verbinding verbreekt, waardoor beide kanten afhaken.

We gaan kijken of we hier een vinger achter kunnen krijgen.

Vraag: lukt het wel het rapport te draaien vanuit Power BI Desktop?

Deze vraag is automatisch gesloten na 2 weken inactiviteit. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.