Gratis Exact Online Power BI template Open Facturen

Invantive Cloud levert data voor Power BI rapportages voor duizenden Exact Online administraties. Met dit gratis voorbeeld heb je een startpunt voor een overzicht van facturen die openstaan in Exact Online.

Na het registreren van de Exact Online koppeling via Invantive Cloud kun je de Exact gegvens importeren in Power BI. Je dient alleen de Bridge Online URL in te vullen zoals zichtbaar bij de database definitie, plus de Invantive Cloud gebruikersnaam en wachtwoord.

Het laden van de gegevens kost je met de Invantive Power BI connector voor Exact Online de eerste keer circa 5 minuten voor maximaal 10 bedrijven. Er is geen technische kennis voor nodig om Exact Online in Power BI te importere.

Download Power BI template voor open facturen

Een Power BI template is vergelijkbaar met een Power BI dashboard. Een template bevat alleen de grafische opmaak, transformatie en grafieken. Power BI templates bevatten geen bedrijfsdata. Een template is daarom een veilige manier om Microsoft Power BI dashboards te verspreiden. Bovendien kosten Power BI templates weinig schijfruimte omdat de bedrijfsdata achterwege blijven. Templates zijn bruikbaar zowel op Power BI Desktop als op de Power BI service.

De Exact Online Power BI template voor open facturen is beschikbaar als gratis download (pbit).

Zoek je alleen een huisstijl? Een aantal gratis Power BI themes zijn ook online beschikbaar.

Wat staat er in het open facturen dashboard?

Deze Power BI template bevat een wereldkaart met per land een overzicht van de open debiteuren en crediteuren. Cijfers worden automatisch opgeteld (geconsolideerd) als meerdere Exact Online administraties gebruikt worden. Een paar cirkeldiagrammen geven inzage in wanneer de facturen vervallen.

Selectie per land is mogelijk. Hou ctrl ingedrukt om meerdere landen te selecteren met de muis.

Gebruikte Exact Online tabellen

De volgende tabellen worden gebruikt:

Laden en aanpassen pbit template

Dit Exact Online dashboard template is een pbit-bestand.

Meteen na het starten wordt gevraagd om de Bridge Online URL. Deze URL gebruikt de standaard OData4 bron in combinatie met de Invantive connector voor Exact Online. Die URL kopieer je via de “kopieerknop” of met Ctrl+C als de waarde van het veld Bridge Online URL van je Exact Online database. Deze Exact Online database kun je registreren in de Power BI connector Invantive Cloud volgens dit stappenplan. Het template maakt gebruik van Invantive Cloud. Het gebruik van Invantive Cloud is de eerste 180 dagen gratis en vrijblijvend, en loopt automatisch af. Voor stichtingen met een ANBI-status en kleine gebruikers is er een blijvend gratis versie van de Power BI connector. De meeste gebruikers kiezen daarna voor het plan met maximaal 100 administraties voor EUR 49 per maand. Er zijn alleen kosten per maand bij gebruik; het gebruik staken is dus voldoende om verdere kosten te voorkomen. Het template werkt zowel met Power BI Desktop als met PowerBI.com, en ook met Azure Data Factory.

De gegevens worden meteen geïmporteerd uit Exact Online. Er zitten geen rechten op de template buiten het Invantive logo. Pas het template gerust naar eigen inzicht aan, breid het uit, verspreiden het of deel het. Je mag je eigen verbeteringen ook verkopen als een nieuw template zonder bronvermelding.

Rapport deels leeg?

Soms zal het Power BI template maar deels gevuld worden met gegevens. Controleer in dat geval of de gebruiker waarmee de koppeling geregistreerd is in Invantive Cloud wel rechten heeft om de ontbrekende te zien in Exact Online. De sleutelgebruiker van de organisatie kan die rechten toekennen.

Soms zal het Power BI template maar een deel van de administraties beschikbaar aan de gebruiker tonen. Volg in dat geval de stappen op Itgeneor228 / itgenoda060: Forbidden - User division is not within division scope om rechten te geven op alle of meer administraties.