Gratis Tableau connector voor Exact Online

Invantive Cloud biedt nu ook voor Tableau de mogelijkheid om real-time gegevens te importeren vanuit een enkele Exact Online administratie of meerdere administraties in 1x in Tableau. De stappen voor het koppelen zijn vrijwel identiek aan het gebruik met andere rapportagesoftware en staan beschreven in het stappenplan:

Er is een gratis Free Plan voor bedrijven met een groepsjaaromzet onder de 3 miljoen Euro, maximaal 5 administraties en maximaal 100.000 regels per dag. Voor grotere ondernemingen is er Invantive Office for Entrepreneurs voor EUR 59 per maand (vaste prijs tot/met 100 administraties en alle 80 connectoren door elkaar). Invantive Office for Entrepreneurs kan uitgeprobeerd worden met een 6 maanden durende proef die automatisch afloopt zonder verplichtingen. Naast de Tableau-connector zit in beide abonnementen ook de Microsoft Power BI-connector en de connector voor Microsoft Excel. Beide abonnementen bieden toegang tot alle data die Exact Online via API’s aanbiedt (circa 1.150 tabellen).

De Exact Online-data wordt tijdens het maken van de verbinding geactualiseerd door de Tableau-connector. De cachelevensduur kan ingesteld worden, waarbij de minimaal waarde 4 uur is voor het Free Plan en 1 uur voor Invantive Office for Entrepreneurs.

Andere Servernaam om Tableau foutmelding 7C19CF64 te voorkomen

Gebruik echter de server “app-online” in plaats van “bridge-online” om Tableau-foutmelding 7C19CF64 te voorkomen. Een URL zoals:

https://bridge-online.cloud/acme-twinfield/odata4

wordt dan:

https://app-online.cloud/acme-twinfield/odata4

We wachten nog op een fix op een Microsoft bibliotheek om Tableau-verbindingen ook mogelijk te maken via Bridge Online zonder andere gebruikers te hinderen.