Herladen in Power BI Service met Gateway connectie geeft "A comma character ',' was expected in scope 'Array'"

Bij het herladen van het rapport in Power BI desktop, ondervinden we geen error. Echter, bij het herladen in de Power BI Service, gebruiken we een gateway omdat we ook lokale bestanden aanspreken. Via deze gateway connectie geven we ook de correcte credentials in van het Invantive account om data op te halen in Exact Online.

We krijgen steeds voor dezelfde tabel de volgende error:

Fout in de gegevensbron:

{"error":{"code":"DM_GWPipeline_Gateway_MashupDataAccessError","pbi.error":{"code":"DM_GWPipeline_Gateway_MashupDataAccessError","parameters":{},"details":[{"code":"DM_ErrorDetailNameCode_UnderlyingErrorCode","detail":{"type":1,"value":"-2147467259"}},{"code":"DM_ErrorDetailNameCode_UnderlyingErrorMessage","detail":{"type":1,"value":"OData: Invalid JSON.* *A comma character ',' was expected in scope 'Array'. Every two elements in an array and properties of an object must be separated by commas."}},{"code":"DM_ErrorDetailNameCode_UnderlyingHResult","detail":{"type":1,"value":"-2147467259"}},{"code":"Microsoft.Data.Mashup.ValueError.DataSourceKind","detail":{"type":1,"value":"OData"}},{"code":"Microsoft.Data.Mashup.ValueError.DataSourcePath","detail":{"type":1,"value":* *[https://bridge-online.cloud/CLIENTNAME-online/odata4/ExactOnlineREST.Views.AROutstandingItemsPerFinancialPeriodUltimo@eol](/https%3A%2F%2Fbridge-online.cloud%2F**(<CLIENT_NAME>)**%2Fodata4%2FExactOnlineREST.Views.AROutstandingItemsPerFinancialPeriodUltimo%40eol)* *}},{"code":"Microsoft.Data.Mashup.ValueError.Reason","detail":{"type":1,"value":"DataSource.Error"}}],"exceptionCulprit":1}}}

Table: Fact.
URI cluster: WABI-WEST-EUROPE-B-PRIMARY-redirect.analysis.windows.net
Activiteits-id: 87216218-7c65-49c8-af14-9c888821e7be
Aanvraag-id: 7f0ec9ef-dae7-4344-b5ce-a8008140ba9b
Tijd: 2024-01-05 10:36:29Z

Het gebruik van Power BI Gateway raden we af voor Invantive Cloud en in het algemeen; dit is ook niet nodig, zie Heeft Invantive Cloud Power BI Gateway nodig?.

De getoonde fout is waarschijnlijk de Power BI-interpretatie van een meer sprekende foutmelding. Deze is in te zien in Invantive Bridge Online Monitoring.

Mocht deze geen soelaas bieden en als het probleem reproduceerbaar is zonder Power BI Gateway, kunt u dan een afdruk toevoegen van het scherm met de request details uit Bridge Online Monitoring?