"Het geselecteerde databasesegment 'acme-exact-online' moet bestaan voor de delegerende organisatie 'ACME B.V.'. " bij refresh (itgenscr754)

Deze foutmelding ontstaat:

Microsoft.Mashup.Engine1.Library.Resources.HttpResource:
Request failed:
OData Version: 3 and 4, Error:
The remote server returned an error:
(500) Internal Server Error.
(Het geselecteerde databasesegment ‘acme-exact-online’ moet bestaan voor de delegerende organisatie ‘ACME B.V.’.
Controleer of er een database met dit segment bestaat voor de delegerende organisatie.
Misschien bestaat de database in plaats daarvan in uw oorspronkelijke organisatie.
Schakel in dat geval terug naar uw oorspronkelijke organisatie of gebruik een Invantive Cloud-account binnen uw oorspronkelijke organisatie om gegevens uit de database op te halen.
(itgenscr754, 2023e09e-f142-4794-b076-cc916e73278f))
… dito voor version 3 en 4

Het is onduidelijk voor de eigenaar van de database waar dit moet worden ingesteld, zodat het wel kan werken? Kunnen jullie helpen?

De foutcode itgenscr754 geeft aan dat de database met de waarde acme-exact-online bij Bridge Online URL Segment in het scherm Databases niet bestaat in de delegerende organisatie.

Advies is om in het scherm “Databases” op Invantive Cloud te kijken of de gebruikte user deze ziet staan, of een gelijkende die eigenlijk bedoeld wordt.

Ook kan het nodig zijn om een andere delegatie te gaan gebruiken of naar de eigen organisatie te wisselen. Voor meer uitleg over delegatie zie Toegang via delegatie op Invantive Cloud voor consultants.

Het is mogelijk om een Power BI rapport dynamisch te maken zodat eenvoudig gewisseld kan worden tussen meerdere Invantive Cloud databases. Dat kan bijvoorbeeld met Power BI Parameters zoals beschreven in Gebruik Power BI parameters met Invantive Bridge Online.

Het is sterk af te raden om structurele verversing via delegatie te laten lopen. Delegatie is bedoeld voor kortstondige assistentie en niet voor productiedoeleinden.

Voor het structureel download met bijvoorbeeld de Power BI Service raden we het gebruik van een dienstenaccount (“service account”) aan. Die kan niet wisselen tussen organisaties, zoals via delegaties (zie Gebruikers beheren op Invantive Cloud) en is afgeschermd voor veel reguliere gebruikerstaken waardoor het beveiligingsniveau stijgt.

Voor meer tips over itgenscr754 zie Itgenscr754 Het geselecteerde databasesegment ‘...’ moet bestaan voor de delegerende organisatie.

Deze vraag is automatisch gesloten na 2 weken inactiviteit. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.