Itgencmr088: Could not find the connector for connection with alias 'ftp'

Wij gebruiken de Invantive Query Tool om voorraaden en klantenprijzen te genereren uit Exact Online, vervolgens te deployen in een .bat bestand en ten slotte door te sturen naar de individuele klanten. Hiervoor gebruiken wij de FTP-locaties van onze klanten.

Wij zijn recent overgestapt naar de nieuwste versie van de Query Tool en hebben nu last van het feit dat er iets misgaat bij het verbinden met de FTP-locaties.

De bestanden zelf worden wel gegenereerd, maar de volgende foutmelding(en) duikt op:

2021-07-15 13:17:43.243 Error itgencun016: Fout itgencmr088: Could not find the connector for connection with alias 'ftp'. Mogelijke geldige alternatieven: Os, Ossus, Mail

Zouden jullie kunnen onderzoeken wat er dan precies fout gaat en hoe dit opgelost kan worden?

Op welke versie gebeurt dit? Dat is zichtbaar bij het opstarten van de software:

De melding itgencmr088 betekent dat er gezocht wordt naar een connector met de “bijnaam” (alias) ftp. Deze dient benoemd te zijn bij de gekozen database uit het gebruikte settings*.xml bestand. Die is meestal te vinden in %USERPROFILE%\invantive (zie How to find %USERPROFILE%\invantive).

Wat is de locatie van het gebruikte settings*.xml bestand?

Wat is de definitie van de alias ftp in het settings*.xml bestand (exclusief wachtwoorden en andere vertrouwelijke informatie)?