Loket: itgenase098 The metadata of 'dc_settings' can not be determined

Vanmorgen nieuwste versie geïnstalleerd van data hub: versie 20.1.326. Krijgen nu ineens foutmeldingen bij alle Loket dataloads. Liep al weken achter elkaar goed, vanmorgen ook, maar na nieuwe versie foutmelding:

Error itgencun016: Fout itgenase098: The repository can not be opened due to errors.

Backing database of Invantive Data Replicator could not be opened.

The metadata of ‘dc_settings’ can not be determined.

The columns of the table ‘dc_settings’ could not be determined.
Please resolve the errors first and then try again.

Al geprobeerd:

  • Oude versies verwijderen;
  • Database leeggooien en alles opnieuw draaien.

Dc_settings is een tabel die door Data Replicator gebruikt wordt om de algemene instellingen in te bewaren. De aanwezigheid van deze tabel wordt ook gebruikt om te controleren of het repository aanwezig is en de juiste structuur heeft (deel van controle op repositoryversie). Dc_settings wordt daarom als eerste benaderd bij het openen van een Data Replicator omgeving.

De foutmelding itgenase098 geeft aan dat het niet lukt om de kolommenlijst van deze tabel te bepalen. Omdat normaliter het ontbreken van de tabel al leidt tot een installatie van het repository is en een andere foutmelding er waarschijnlijk iets anders aan de hand.

Kun je de call stack toevoegen uit Systeemberichten?

En kun je toevoegen wat er in de trace log staat direct voor en na de foutmelding zoals bijvoorbeeld beschreven in Hoe krijg ik weer trace files van een geautomatiseerde download met Data Hub? (svp anonimiseren indien nodig)?

Deze melding krijgen we ook mee in logfile waardoor momenteel fout loopt:

2021-01-08 10:19:04.005 Error itgencun016: Fout xxpsl-20163: Connected on data container ID https://api.loket.nl/v2//developer.loket.nl/loonloket_bi-xperts/4, but should have been connected to https://api.loket.nl/v2/developer.loket.nl/loonloket_bi-xperts/4 on alias .

Gekke is dat de datacontainer ID hetzelfde is als waar hij volgens de melding naar zou moeten koppelen?

In trace file staat hetzelfde:

10:19:03.97474-d0-t3: 10:19:03.89661-WPF-Run-648da87f-5e4b-47b3-b69f-1820cf5c2318-1: Instantiate ‘ValidationException’, ID ‘6af4b88c-c7be-4ef5-8608-b3d017d5a0e4’, code ‘xxpsl-20163’: Connected on data container ID https://api.loket.nl/v2//developer.loket.nl/loonloket_bi-xperts/4, but should have been connected to https://api.loket.nl/v2/developer.loket.nl/loonloket_bi-xperts/4 on alias .

Het probleem wordt veroorzaakt doordat de Loket datacontainer ID verschillend is tussen de twee versies. De eerste heeft twee ‘/’ bij elkaar, de tweede niet. Deze datacontainer ID is vastgehouden in het repository als uniek kenmerk met een voorgaande versie van Invantive SQL.

Je kunt hetzij een nieuw repository maken met de aangepaste datacontainer ID of een upgrade naar 20.1.327. Vanaf deze BETA wordt voorkomen dat er nog dubbele ‘/’ in de datacontainer ID staan bij de Loket driver. Ik raad de upgrade aan.

Lijkt erop dat dit probleem nog niet is opgelost omdat het twee verschillende meldingen zijn in twee verschillende omgevingen.

De problematiek met de verkeerde data container ID is opgelost door installatie van versie 20.1.327. Dank daarvoor.

Bij een andere omgeving gaat de data container ID wel goed, maar is de melding:

Fout itgenase098: The repository can not be opened due to errors.
Backing database of Invantive Data Replicator could not be opened.
The metadata of ‘dc_settings’ can not be determined.
The columns of the table ‘dc_settings’ could not be determined.
Please resolve the errors first and then try again.

Duidelijk. Beste is voor elk niet-samenhangend probleem een apart topic aan te maken. Gegeven dat deze error de oorspronkelijke vraag is stel ik voor dat we onder dit topic hiervoor verder gaan.

Kun je in de tracefile kijken wat er voor tekst staat rondom de itgenase098 (100 regels erboven tot 100 regels eronder grofweg) en de relevante delen hier toevoegen na anonimisatie?

Dit probleem is opgelost met installatie nieuwe versie.