PowerBI - EOL: ContactsIncremental: DataFormat.Error: We expected a property 'IsMainContact', but the OData service omitted it from the response data

Power BI geeft de volgende melding op een dataset refreshment van de Exact Online-tabel ContactsIncremental.

Ter info: deze Power BI-dataset is al maanden werkend actief zonder wijzigingen.

Error:

DataFormat.Error: We expected a property 'IsMainContact', but the OData service omitted it from the response data. This can occur for a number of reasons and does not necessarily imply that the data does not exist or is of a default value.
Details:
    Property=IsMainContact

Het veld IsMainContact is recent vervallen.

Advies is om dit veld te verwijderen uit de selectie.

De reden van het laten vervallen is dat het een afgeleid veld bleek te zijn; wijzigingen komen dus niet door in de tabel ContactsIncremental. Meer achtergrondinformatie over afgeleide velden en de incrementele tabellen is te lezen in Verzoek finetunen incremental tabellen Exact Online - 2 van forums.

Dank voor de snelle reactie.

Resterende vraag:

Is er een website/nieuwsbrief waar ik wijzigingen/aanpassingen op de endpoints vinden? Volgens de Exact Online-documentatie is dit veld nog inclusief in het endpoint (Exact Online REST API - Reference documentation).

De Exact Online-documentatie is helaas beperkt, bevat fouten en kent geen release notes. In dit geval is pas na verloop van tijd duidelijk geworden dat dit veld afgeleid is en conceptueel niet in de Sync API-tabellen had mogen staan.

Voor de Invantive-producten zijn de aanpassingen te vinden op https://releasenotes.invantive.com (voor deze change zie Invantive(R) SQL 23.0.75 | Release Notes en zoek op tabelnaam).

Er zijn geen plannen voor het actief verspreiden, aangezien de relevantie meestal laag is cq. maar een dusdanig klein percentage van de mogelijke lezers betreft dat het verzenden van berichten hierover meestal als spam ervaren zal worden.

Deze vraag is automatisch gesloten na 2 weken inactiviteit. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.

Dit topic is 7 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.