Samenvattend overzicht gebruik Bridge en App Online door organisatie

Het gebruik van Invantive Cloud groeit op dit moment per dag met enkele procenten. Een deel van de groei komt uit intensiever gebruik van bestaande omgevingen, bestaande uit meer rapportages, vaak met Power BI, en uit meer gebruikers.

De bestaande Monitoring-tool van Invantive Bridge Online en Invantive App Online bieden tot op gedetailleerd niveau inzicht in het gebruik. Echter, met soms duizenden downloads per dag over honderden administraties wordt het steeds moeilijker om door “de bomen het bos te zien”.

In het dashboard van Invantive Bridge Online en Invantive App Online is daarom nu ook een kaart beschikbaar met samenvattende statistieken:

Statistieken gebruik

Het betreft hier een korte analyse van alle downloads door alle gebruikers van de organisatie gedurende de laatste herstart van de dienst (linkerkolom, typisch 1x per dag) en het laatste uur (rechterkolom).

In de aantallen worden downloads voor het dashboard en monitoring niet meegeteld. Het betreft uitsluitend de aantallen van de huidige node. De node is te vinden in het menu rechtsboven.

De betekenis van de waardes is (van boven naar beneden):

  • Users: het aantal verschillende gebruikersaccount dat een download heeft gedaan.
  • IP Addresses: het aantal verschillende IP-adressen waar vandaan een download is gedaan.
  • Requests: het aantal downloads.
  • Errors: het promillage van de requests dat in een foutmelding resulteerde. Een waarde van “1” betekent dat 1 op de 1.000 requests tot een fout leidde.
  • Data Sent: het volume in netwerkcapaciteit (na compressie) van de downloads.

Een hoog promillage foutmeldingen is een indicatie dat bijvoorbeeld een gebruiker zijn wachtwoord niet meer heeft of dat er problemen zijn.

Qua gegevensverkeer wordt als richtlijn voor Fair Use gehanteerd dat het aantal gigabytes (na compressie) per maand gelijk is aan de maandelijkse waarde van het abonnement.