Stel tijdig uw rapporten op: tools voor Exact Online mogelijk niet beschikbaar na 1 juli

De informatie in dit topic heeft uitsluitend betrekking op Exact Online. Het heeft geen invloed op andere platformen zoals Yuki, Visma.net, Twinfield, Loket of NMBRS.

De informatie in dit topic heeft geen betrekking op de aanpassingen van rate limits voor Exact Online per 1 juli; het gaat uitsluitend om verwachte problemen rondom andere API aanpassingen zoals refresh tokens, error handling en “mandatory filtering”. Invantive SQL biedt alle API’s inclusief ondersteuning voor de sync API’s.

API Veranderingen Exact Online

Veel Exact gebruikers gebruiken tool van Invantive om gemakkelijk en betrouwbaar financiele en operationele rapportages samen te stellen zoals:

Deze functionaliteit wordt meestal gebruikt binnen de context van een gratis abonnement.

Echter, het is mogelijk dat vanaf 1 juli 2021 deze functionaliteit een korte of langere tijd niet beschikbaar zal zijn.

Op 1 juli 2021 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in het Exact Online API systeem. De impact van deze wijzigingen kan Invantive niet inschatten op basis van de huidige specificaties en we hebben geen mogelijkheid om de impact proefondervindelijk voor 1 juli vast te stellen.

Aangezien van de 20.000 gekoppelde bedrijven er ruim 10.000 op Exact Online draaien met een app van Invantive of via een OEM of white label partner moeten we prioriteiten stellen bij de inzet van de beschikbare mankracht na 1 juli.

Eventuele problemen rondom Invantive Cloud, Invantive Control for Excel en Get My Report zullen verholpen worden. Deze drie producten krijgen voorrang boven andere producten zoals Valuta Tools, Data Hub en Data Replicator.

Binnen deze groep van drie producten zullen we de volgende prioriteiten toekennen:

  • Hoogste prioriteit: Invantive Cloud
  • Middelste prioriteit: Get My Report
  • Laagste prioriteit: Invantive Control for Excel

Invantive Control for Excel heeft de laagste prioriteit gekregen omdat een nieuwe versie betekent dat honderden werkplekken voorzien moeten worden van nieuwe software, en dat mogelijk herhaaldelijk. Get My Report en Invantive Cloud draaien op Invantive infrastructuur en kunnen snel en massaal voorzien worden van nieuwe software.

De onzekerheid of de software vanaf 1 juli nog hetzelfde gedrag zal vertonen als voor 1 juli geldt uitsluitend voor Exact Online. Andere platformen zoals Yuki, AFAS, Twinfield, NMBRS of Loket worden niet geraakt door deze problemen, anders dan dat mogelijk per 1 juli veel mankracht geinvesteerd zal worden in de continuiteit op Exact Online.

Onhandige datum

Een terechte opmerking vanuit gebruikers is dat 1 juli een bijzonder onhandige datum is om wijzigingen live te laten gaan omdat dan zowel het reguliere maandwerk begint, een BTW-periode eindigt en de vakantieperiode enkele dagen later start. Deze datum kunnen we als Invantive helaas niet beïnvloeden en is vastgesteld door Exact Online.

Advies

We adviseren gebruikers van deze producten om in de week voor 1 juli 2021 de rapportages over juni of over de BTW-periode april-juni reeds samen te stellen waar mogelijk.

Daarnaast adviseren we om te zorgen dat voor dringend benodigde rapportages een alternatieve aanpak beschikbaar is zoals handmatig downloaden indien de apps na 1 juli gedurende meerdere weken niet beschikbaar mochten zijn.