Itgeneor382 bij inlezen Exact Online wisselkoersen met Valuta Tools

Bij een poging om wisselkoersen in te lezen in een Exact Online administratie krijgt een collega bij het aanmelden al de foutmelding:

itgeneor382
De datacontainer met alias ‘eol’ kan niet worden op provider ‘ExactOnlineAll’.
Invantive licentiecontrole vereist toegang tot minimaal één actief Exact Online bedrijf van Exact Online klant 8094633.
Voor accountants: verleen de applicatie toegang tot een intern Exact Online bedrijf via het Exact Online hoofdmenu.
Voor ondernemers: zorg ervoor dat er nog minimaal één Exact Online bedrijf actief is.

Ik kan zelf wel de wisselkoersen inlezen.

Hoe lost zij dit op?

Het gaat hier om een accountancy-omgeving.

Als een Exact Online gebruiker geen rechten verleent aan de valuta app voor tenminste één interne administratie van het accountancykantoor kan de software niet vaststellen welk bedrijf de echte gebruiker is door een beperking van Exact Online. Daarom wordt deze melding gegeven met foutcode itgeneor382.

In het kader van Known Your Customer leggen we de Invantive-producten op dat ze zo ondubbelzinnig mogelijk vaststellen onder de controle van welk bedrijf een activiteit gebeurt. Voor een accountant betekent dit dat de software de naam van het accountancykantoor en haar ID’s moeten kunnen opvragen.

Zie ook het artikel Itgeneor147 "Missing division to determine features for" bij registreren database op Invantive Cloud. Hierin wordt uitgelegd hoe achteraf één of meerdere interne administraties toegevoegd kunnen worden aan de koppeling van Exact Online met de Valuta Tools.

Know Your Customer is ook één van de redenen waarom het inschrijven niet kan met een niet-zakelijk e-mailadres zoals beschreven in Waarom kan ik geen prive e-mailadres gebruiken voor registratie (melding itgeneuy048, itgenube110)?.

Merk op dat het tot 24 uur kan duren vooraleer een aanpassing van de rechten op administraties zichtbaar wordt voor de Valuta Tools app. Uit performance-overwegingen wordt de lijst van administraties zo infrequent mogelijk bijgewerkt.

2 berichten zijn samengevoegd naar een bestaand topic: Foutmelding itgeneor382 Valuta Tools: Invantive licentiecontrole vereist toegang tot minimaal één actief Exact Online bedrijf van Exact Online klant 8155515