Autorisatie vernieuwen vereenvoudigd met Bring Your Own App op Exact Online

Sinds de zomer van 2021 is het mogelijk om eigen Exact Online apps te gebruiken op Invantive Cloud zoals beschreven op Bring Your Own App voor Exact Online op Invantive Cloud. Hiermee wordt het mogelijk om bijvoorbeeld eigen apps te maken binnen Invantive Cloud die ook in het Exact Online App Center gepubliceerd kunnen worden, terwijl Invantive SQL zorgt voor de juiste Exact Online API aanroepen. Het maakt niet uit of het gaat om een koppeling tussen een Exact Online administratie en een sub-administratie zoals Autotask, of een app voor het invoeren van gegevens in een Exact Online division.

Soms is het nodig om de autorisatie te vernieuwen in Invantive Cloud, bijvoorbeeld omdat een andere Exact Online gebruiker gekoppeld moet worden (zie Hoe verander ik de gebruikte Exact Online gebruiker van een datacontainer?) of omdat refresh tokens ongeldig worden op Exact Online.

Het vernieuwen van de autorisatie is voor de Invantive Cloud app eenvoudig met een klik geregeld (zie Eenvoudiger autorisaties vernieuwen op Invantive Cloud). Echter, het vernieuwen van de autorisatie op een eigen Exact Online app is bewerkelijk: naast aanmelden op Exact Online moet de gebruiker ook telkens opnieuw het client ID (ook bekend als “API key”) en het client secret invoeren. De meeste gebruikers hebben het client ID en vooral het vertrouwelijke client secret vaak logischerwijze niet bij de hand. Gelukkig heeft de redirect URI (ook bekend als “callback URL”) altijd een vaste waarde.

De 1 oktober release van Invantive Cloud zorgt er voor dat alleen bij de initiële autorisatie van een database het nodig is om het client ID en het client secret in te voeren. Bij elke volgende herautorisatie op Exact Online zal standaard aangeboden worden om de eerder vastgelegde client ID en client secret te gebruiken. Het client ID wordt hierbij getoond ter controle zoals zichtbaar in onderstaande afbeelding; het client secret blijft binnen de vertrouwde omgeving en kan niet opgevraagd worden:

Meer informatie over wat je met Bring Your Own App kunt bereiken is te lezen in bijvoorbeeld: