Bring Your Own App voor Exact Online op Invantive Cloud

Go to English version

Het is nu ook mogelijk om een eigen app-registratie bij Exact Online te gebruiken in combinatie met Invantive Cloud. Voorheen kon alleen de Invantive app-registratie gebruikt worden.

Dit concept, genaamd “Bring Your Own App”, maakt het mogelijk zelf een app te registreren in de Exact Online App Store (tot 2023: Exact Online App Center) en zowel de data-overdracht van Invantive Cloud hiermee te gebruiken als de authenticatiemogelijkheden van Invantive Cloud te gebruiken voor kortlevende refresh tokens op Exact Online.

In een toekomstige versie van on-premise tools kan met Bring Your Own App de on-premise software ook gebruik maken van kortlevende access tokens op Exact Online zoals ter beschikking gesteld via de Invantive Cloud. Daarnaast kunnen ook langdurig geldige credentials zoals wachtwoord centraal via Invantive Cloud beheerd en verdeeld worden.

Zoals bekend gebruikt Exact Online kortlevende refresh tokens waarbij er ook maar één geldig kan zijn. Oftewel "“There can only be one” zoals uit de film “Highlander”.

Alle vertrouwelijke aanmeldgegevens worden net zoals voor Invantive Cloud veilig en versleuteld bewaard. De refresh tokens op Exact Online kunnen niet opgevraagd worden, ook niet door on-premise programmatuur.

De stappen voor het gebruik van Bring Your Own App zijn:

Dat is alles; Invantive Cloud zorgt voor het automatisch bijwerken en rouleren van access en refresh tokens.