Ondersteuning Exact Online Premium in Invantive producten (juni 2022-juni 2023)

Dit artikel beschrijft de situatie rond Exact Online Premium in de periode juni 2022 - juni 2023. Voor meer recente informatie, bezoek:

Exact Online Premium juni 2022-juni 2023

In verschillende Invantive producten zijn toevoegingen zichtbaar voor Exact Online Premium als onderdeel van de 4e editie van Handel Exact Online.

Exact Online Premium wordt ondersteund vanaf release 22.0.235 en 22.1.61 BETA in de on-premises producten.

Voor gebruik met Exact Online Premium dient een licentiesleutel van 18 juni of later dient gebruikt te worden. Deze kan gratis verkregen worden door een e-mail te sturen aan licensemanagement@invantive.com. Zonder een nieuwe licentiesleutel is Exact Online Premium niet zichtbaar als land.

Exact Online Premium zal zowel in online als on-premises producten uitsluitend ondersteund worden op basis van Bring Your Own App, waarbij een eigen client ID gebruikt wordt. Het stappenplan voor Bring Your Own App is te vinden op Bring Your Own App voor Exact Online op Invantive Cloud.

Aanmelden Online Producten

Exact Online Premium wordt ondersteund vanaf 20 juni 2022 op Invantive Cloud met Bring Your Own App.

Ook de Invantive Power BI / Power Query connector ondersteuning voor Exact Online Premium is beschikbaar vanaf 20 juni 2022. De Exact Online eigen Power BI driver via Azure heeft hier geen verband mee. Het gebruik is alleen mogelijk met Bring Your Own App. Het stappenplan voor Bring Your Own App is te vinden op Bring Your Own App voor Exact Online op Invantive Cloud.

Get My Report is niet beschikbaar voor Exact Online Premium en zal ook niet beschikbaar komen; de certificering is te kostbaar ten opzichte van de doelgroep en de gekozen wijze van marktintroductie past niet bij de visie op samenleving van Invantive. Voor standaardrapporten en uploadmodules adviseren we om Invantive Cloud te gebruiken.

Valuta Tools is niet beschikbaar voor Exact Online Premium, enerzijds door onafgeronde technische wijzigingen en anderzijds omdat de gekozen wijze van marktintroductie niet past bij de visie op samenleving van Invantive.

Er zal geen ondersteuning komen voor Exact Online Premium in de releases 20.0 en 17.32. Gelieve een upgrade te installeren naar 22.0.235 of nieuwer.

Aanmelden On-premises

Na installatie van een geschikte release en een nieuwe licentiesleutel verschijnt Exact Online Premium voortaan in de lijst van beschikbare Invantive databases binnen Excel:

Dit geldt voor het Invantive Query Tool, maar ook bijvoorbeeld voor Invantive Business for Windows en Outlook, en de Excel add-in Invantive Control for Excel.

Aanmelden is verder volledig ongewijzigd ten opzichte van bijvoorbeeld een Nederlandse omgeving.

Herkenbaarheid Exact Online Premium

Exact Online Premium is herkenbaar aan het afwijkende Top-level Domain in de tabel Me. Hier staat “premium” in plaats van een landcode.

image

Aanvullingen

Meer informatie over ondersteuning van Invantive SQL en gerelateerde producten voor Exact Online Premium (one.exactonline.com) zal aan dit topic toegevoegd worden zodra breder openbaar beschikbaar.

2 berichten zijn gesplitst naar een nieuw topic: Itgeneor363 melding bij registratie Power BI database met Exact Online Premium-abonnement