Hoe zie ik welke Exact Online apps wij gebruiken?

In dit topic is te lezen hoe een overzicht gevonden kan worden van de Exact Online apps die gekoppeld zijn aan een of meer administraties van uw abonnement.

Apps Eco-systeem

Een van de grote voordelen van de Exact Online business software is het krachtige eco-systeem waarin organisaties apps kunnen toevoegen uit de Exact Online App Store (tot 2023: Exact Online App Center), maar ook zelf apps kunnen registreren.

De app store biedt honderden apps voor de verschillende modules zoals Handel, Projecten en Accountancy. De apps zijn er voor elk branche en grootte.

Naast Invantive zijn er nog talrijke andere leveranciers van gepubliceerde apps en veel organisaties hebben enkele eigen maatwerk apps.

Wijzigingen 1 juli

In verband met de wijzigingen per 1 juli 2021 in de Exact Online API’s is er een kans op productiestops.

Inventarisatie Apps

Mochten de risico’s in kaart gebracht moeten worden, dan is het handig om een overzicht te maken van de gekoppelde apps. Het overzicht van gekoppelde Exact Online apps voor de gehele organisatie is als volgt op te vragen:

  • Klik op de administratienaam linksboven.
  • Klik op “Import/Export”.
  • Klik op “Appmachtigingen” in de kolom “Overige”.

Een overzicht zoals hieronder verschijnt dan:

Merk op dat er apps tussenstaan zoals “Exact Online for iPad” met de tekst “Aandacht vereist”. Er is momenteel geen bekende manier om te achterhalen waarom aandacht vereist is. De oranje (!) heeft geen tooltip.

Op de appnaam kan doorgeklikt worden. Sommige apps tonen weinig of geen extra informatie en kunnen verder niet ingesteld worden:

App met weinig informatie

Andere apps tonen meer informatie:

Bij de rode (1) is de korte omschrijving van de app te lezen. Bij de rode (2) staat welke groepen van gegevens uit Exact Online gebruikt worden en hoe: alleen bekijken of ook wijzigen. Bij de rode (3) maakt de leverancier expliciet of de gegevens met derden uitgewisseld worden. Bij de rode (4) kunt u als beheerder de gekoppelde administraties aanpassen (zie voor meer informatie ook Forbidden - User division is not within division scope (Itgeneor228 / itgenoda060) - 2 van forums).

Helaas is momenteel de naam of website van de leverancier niet zichtbaar. Hiervoor dient u de naam bij de rode (1) te noteren en terug te zoeken in de Exact Online App Store:

Via doorklik naar de app wordt de leverancier zichtbaar:

Apps van Individuele Gebruiker

Voor een individuele Exact Online gebruiker is het overzicht te vinden via door eerst naar “Mijn Exact Online” te gaan via het menu rechtsboven:

Mijn Exact Online

En vervolgens te kiezen voor het “Beveiligingscentrum”:

Beveiligingscentrum - machtigingen apps