Op administratieniveau rechten verlenen aan Exact Online Apps met DivisionLevelScoping

Exact heeft DivisionLevelScoping ingeschakeld op apps voor Exact Online. Dit betekent dat je bij het koppelen met een Exact Online app zoals Invantive Cloud voor Power BI de vragen aangepast zijn.

Helemaal bovenaan staan twee radioknoppen: de linkerzijde dien je te kiezen indien de app toegang mag hebben tot alle administraties binnen het abonnement, terwijl je de rechterzijde dient te kiezen indien een specifieke administratie gekoppeld dient te worden met de Exact Online app.

Standaard is de rechter radioknop geselecteerd: er wordt maar 1 administratie gekoppeld.

image

Aangezien de meeste Invantive gebruikers meerdere tot duizenden Exact Online administraties hebben en ook alle administraties willen uitlezen, is dit even wennen. De kans is groot dat je per abuis maar 1 administratie koppelt. Je ziet dan ook alleen gegevens van die desbetreffende administratie en Invantive SQL ziet geen andere administraties. Voor dit laatste zullen we ook het abonnementsmodel moeten aanpassen voor accountants met rond de 1.000 administraties.

Let bij het koppelen met een Invantive Exact Online app dus goed op dat je rechten verleent op de juiste administratie(s)!

Wil je toch achteraf meer administraties koppelen?

Optie 1 is om alle rechten eerst in te trekken en dan opnieuw te koppelen (volg de stappen op Hoe trek ik de app rechten in voor Exact Online?).

Optie 2 is om de administratierechten van de app aan te passen zoals beschreven in Wat is "division scoping"?.

Meer informatie over app- en administratie- rechten is te vinden in:

De achtergrond is te lezen in de rechterkolom in de Exact Online PDF. Meer uitleg over de drie hoofdsoorten qua tabellen staat op Dubbele regels in SystemDivisionClassifications op Exact Online - 2 van forums.