Eenvoudiger autorisaties vernieuwen op Invantive Cloud (itgenscr652, itgeneor559 of itgeneor562)

Go to English version

Vlot Autorisatie Datacontainers Repareren

Een veelvoorkomend probleem is het vervallen van autorisaties op een beperkt aantal cloud-platformen. Hierbij treedt dan een itgenscr652-melding op. Het vernieuwen van de autorisaties vereiste tenminste vier stappen. De nieuwe Invantive Cloud release maakt het vernieuwen van de autorisaties veel eenvoudiger en beperkt het in de meeste gevallen tot 1 klik. Na het aanmelden op Invantive Cloud is in het dashboard meteen zichtbaar als er datacontainers reparatie nodig hebben:

Het rode cijfer en de tekst worden alleen getoond indien er datacontainers zijn die bij de laatste keer openen een foutmelding hebben gegeven.

Door op het getal te kiezen wordt men (als er maar één datacontainer met problemen is) meteen naar het scherm gestuurd om de autorisaties te vernieuwen.

Alleen als er meerdere datacontainers zijn verschijnt eerst een lijst en kan men na selectie via “Vernieuw Autorisatie” de rechten weer corrigeren:

In de lijst van datacontainers onder het dashboard “Inrichting” is zichtbaar welke datacontainer reparatie nodig hebben:

Een datacontainer wordt van de lijst met probleemgevallen afgehaald zodra de autorisatie succesvol vernieuwd is.

Bij de details van een datacontainer zijn ook een aantal statistieken zichtbaar zoals of en hoe frequent de datacontainer problemen ervaart:

Exact Online

Specifiek voor Exact Online geldt dat Exact uit beveiligingsoverwegingen bij 30 dagen geen gebruik van de app-aanmeldgegevens (het zogenaamde “refresh token”) deze automatisch laat vervallen. Advies is daarom voor Exact Online-databases om deze tenminste eenmaal per 30 dagen te openen/gebruiken, bijvoorbeeld door een rapport te verversen.

Automatische Herstellen

Het is mogelijk om het vernieuwen van autorisaties te automatiseren via auto-recovery (“Automatisch Herstellen”) zoals beschreven op Auto-recovery van Exact Online refresh tokens voor datacontainers.

8 berichten zijn gesplitst naar een nieuw topic: Downloaden lukt niet

2 berichten zijn gesplitst naar een nieuw topic: Itgeneor392 melding

2 berichten zijn gesplitst naar een nieuw topic: Callback URL is not valid

Een bericht is gesplitst naar een nieuw topic: Elke maand itgenscr560-melding